REGLER FOR VÆSKE OG NESTEN FLYTENDE STOFFER I HÅNDBAGASJEN

 

Reglene omhandler flytende produkter, altså væske, men i en vid definisjon av begrepet. Dette i form av vann, brus, brennevin, vin, salve, krem, yoghurt, barberskum, tannpasta osv. Du kan ha med litt av alt dette, men den enkelte beholder kan romme maks 100ml. Til sammen har du ikke lov å ha med flere slike beholdere enn det du kan pakke i én 1 liters plastpose. Denne posen må være mulig å lukke og den må være gjennomsiktig. Posen skal legges på båndet for gjennomlysning - uoppfordret. Det finnes unntak - selv om det er flytende og større enn 100 milliliters flaske kan du ha med medisiner, diettmat og barnemat. Det kan hende du må smake på varene for å bevise at det ikke er farlige saker.

REGLER FOR SKARPE OG SPISSE GJENSTANDER I HÅNDBAGASJEN

 

Følgende kan ikke medbringes i håndbagasjen: Kniver og sakser med bladlengde på over 6 cm, tapetkniv, springkniv, lommekniver (låsbart blad, uansett lengde), øks, kjøttøks, isøks, ishakke, barberkniver- og blader, isbrodder, skalpell. Sikkerhetskontrolløren har myndighet til å stanse gjenstander han/hun vurderer at kan true sikkerheten om bord, selv om gjenstanden står oppført som tillatt, eller ikke er listet i regelverket.

REGLER FOR MÅL OG VEKT PÅ HÅNDBAGASJE

 

Norwegian og SAS tillater ett stykk håndbagasje (maks 10 kilo (Norwegian) og 8 kg (SAS) - 55 x 40 x 23 cm) per passasjer. I tillegg kan man ha med seg en liten pc veske eller en liten håndveske, den må enkelt kunne plasseres trygt under setet foran deg.

NB! På reiser til/fra Dubai er maksimal vekt for håndbagasje 8 kg (Norwegian)

handysize.no E-mail: post@handysize.no
FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER
handysize.no E-mail: post@handysize.no
FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER
handysize.no E-mail: post@handysize.no FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER
handysize.no E-mail: post@handysize.no